Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвети за марки авточасти алфа 166 дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвети за марки авточасти алфа 166 дизел

Предстои влизане в бокса и ще се проверяват и сменят следните части:

ангренажен ремък (и ролки ако е нужно)
    масло, маслен филтър
    филтър купе
    въздушен филтър
    горивен филтър
    предни долни носачи
    задни унибали
    накладки и дискове - предни и задни
    ръчна спирачка жила
    карета външни и вътрешни
    габаритни крушки

Понеже ми омръзна от боклуци и всякакви новоизлюпени производители искам да помоля за съвет коя марка се е доказала и си заслужава според вашите наблюдения, защото практиката си е практика....

благодаря предварително на всички дали коментарите си.

Проверих цените на части и в прикаченият файл ще намерите ориентировъчни цени (по-често ще са по-евтини) на най-често развалящите се части според мен.

@От нас зависи да направиме темата информационна и полезна за всички, така че коментирайте а не си мерете пишките и накрая ще обобщя резултатите за да не си бие главата всеки престрашил се да кара най-неуспешният модел (според търговците, но най-успешният според мен) на Алфа Ромео.
    Има още няколко теми отпреди няколко години а целта на тази е да обобщи актуалната информация...
    Attached Files
    Возя се с 159 1.9 JTDm 150
    Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Предни долни носачи - TRW 320лв.
    http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=95&subcat=129

Comment

Обърни внимание на масления филтър- трябва да е с два клапана.Писал си за ролките ''ако е нужно''по принцип се сменят заедно с ремъка и водната помпа.Ролките ми са дайко и http://toc.ruville.de/ накладки мафф(колата спира превъзходно),от другите неща не съм сменял нищо Използвам крушки осрам
      Всички тези оценки са субективни и ще видиш толкова различни препоръки, че ще се наложи да теглиш жребий при избора
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:48.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Обърни внимание на масления филтър- трябва да е с два клапана.Писал си за ролките ''ако е нужно''по принцип се сменят заедно с ремъка и водната помпа.Ролките ми са дайко и http://toc.ruville.de/ накладки мафф(колата спира превъзходно),от другите неща не съм сменял нищо Използвам крушки осрам
        Всички тези оценки са субективни и ще видиш толкова различни препоръки, че ще се наложи да теглиш жребий при избора
        това за маслото е си е доста важно ако не искаш при всяко палене да ти свети лампата на маслото 5-6сек... От две смени съм с knecht mahle и няма никакви проблеми!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

за филтри съм се ориентирал към hengst, защото не са така известни като ман, но по качество не отстъпват, само по цена отстъпват.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            благодаря за инфото - целта ми е да събереме най-доказалите се в практиката (повечето гласове) в един списък а не всеки път нови теми да се отварят...

накладките, който препоръчваш нали не скърцат при спиране.....

Comment

Мажа ги с медна паста отзад, имам тема как го правя, никога не са ми скърцали накладки
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

ангренажен ремък (и ролки ако е нужно)-Гайтс с комплект ролки на Ина
                масло, маслен филтър- Или Аджип/доверявам се на Венци/или Мотул
                филтър купе
                въздушен филтър
                горивен филтър
                предни долни носачи-След покупка на боклуци включае и на ТРВ-то вече само рециклаж
                задни унибали- тука е мъка ама голяма има решение и то не е точно унибал
                накладки и дискове - предни и задни-Спермафус за предни са абсолютен боклук за отзад 50 на 50.Дискове Стейнхоф вършат работа..
                ръчна спирачка жила-все едно ТРВ или Рикамби едни боклуци са ако не ги мажеш със смяната на задните накладки
                карета външни и вътрешни
                габаритни крушки- по-добре според мен се откажи груба цена за една крушка от 8 лв. е нерантабилна за цокъл които в повечето случаи е прегорял не дава добър контакт и скоро пак даваш 20-на лева за габарит.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Части по окачването - ТРВ -> Моог -> Делфи
                  Спирачки - Феродо -> Текстар -> Брембо -> Делфи
                  Жила за ръчната - Акрон(Мало) - ТРВ
                  Ангренаж - СКФ -> Ина(при Ина-та ми прави впечатление, че някой части в комплектите са Японски други Френски, Британски и Китайски естетествено)
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Какъв е смисълът да си купиш долни носачи, а да не ги рециклираш?
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Коле: сега проверявам за рециклирането. Искам да приключа с темата за повече от година две за носачите.

Марияне: за габаритите: искам да нямам проблеми по пътищата заради липсващи, както са и "задължителни" за годишните прегледи (дано изкарат до септември, когато е моя)... иначе досега макс 3 месеца са изкарвали.

Очаквам още коментари по тези или други части/марки (не само от списъка от първия ми пост)....за да стане по-пълен списъка в последствие...

Comment

Първоначално публикувано от kpmaster Покажи съобщение
                        Коле: сега проверявам за рециклирането. Искам да приключа с темата за повече от година две за носачите.

Марияне: за габаритите: искам да нямам проблеми по пътищата заради липсващи, както са и "задължителни" за годишните прегледи (дано изкарат до септември, когато е моя)... иначе досега макс 3 месеца са изкарвали.

Очаквам още коментари по тези или други части/марки (не само от списъка от първия ми пост)....за да стане по-пълен списъка в последствие...
                        Каквото и да правиш, трудно ще изкараш повече от 50-тина хиляди километра из дупките, така че по-добре по-евтиният вариант. А и цената на рециклирането е от 3 до 4 пъти цената на носач ТРВ.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                        X